Mat och miljö

Klimatveckan och Farmers´Foodtruck

Nu har klimatveckan inletts i Jönköping. Under en veckas tid kan du gå på spännande föreläsningar, workshops, bio mm och lära dig och diskutera hur vi tillsammans kan hjälpas åt för att rädda Moderjord. Maten vi producerar och äter står för ca 1/3 av klimatpåverkan och därför är det extra viktigt att fundera på vad du stoppar i dig.

Jag passar därför på att tipsa om min kompis och kollega i matbranschen Ragni Andersson som driver Farmers´Foodtruck. Nu på fredag står hon och säljer schysst klimatsmartlunch på Gjuterigatan vid Högskolan i Jönköping. Du kan köpa vegetariska wraps, öländska kroppkakor med råröd lingonsylt och smält smör, närproducerad glass med mera. Supergott!

Ragni säljer inte bara klimatsmartmat hon har också ett helhetstänk på det här med mat och miljö. Farmers´Food truck körs på biogas, avfallet källsorteras och förpackningarna som maten serveras i är noga utvalda med hållbarhetsfokus. Därför kan du känna dig klimatsmart när du köper mat av Farmers´Foodtruck och det passar ju ypperligt denna vecka och även alla andra veckor så klart.

Jag säger bara Heja Ragni och hoppas att fler Food Trucks följer hennes smarta klimatarbete!

image

Ragni i Farmers´Foodtruck. Obs priserna är uppdaterade då bilden togs av mig förra året.

image

Studenterna i Jönköping serveras schysst och klimatsmartmat vid årets skolstart. Denna bild är tagen av Ragni Andersson.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *