Homemade burgers med egen coleslaw och pommes frites blev så gott och är perfekt till fredagskvällen. Satsa som vanligt på kött med bra kvalité gärna eko eller närproducerat. Blanda det du tycker är gott i färsen som lök, vitlök, kryddor mm. Blanda runt och forma till biffar, stek på hög värme i stekpannan och sänk när burgarna har fått färg. Egen coleslaw är så mycket friskare och fräschare än den man köper tycker jag. Strimla ca 5 dl vitkål, skala en morot och hacka en liten gul lök fint. Hacka ett litet äpple och blanda sedan allt detta med majonäs, gräddfil, en skvätt vitvinsvinäger samt salt och peppar. Ställ in i kylen och låt den stå där ca två timmar innan du serverar den. Konsten att göra egna pommes frites var inte alls så klurigt som jag trott. Skrubba ekopotatisen under vatten. Skär av långsidorna så att de får formen av en rektangel. Skär sedan till dem till ca 1 cm tjocka stänger, långsidorna kan du också skära till. Lägg bitarna i en skål med kallt vatten och låt dem ligga där en stund. Häll av vattnet, blanda i olivolja och se till att alla bitarna blir täckta av olivolja. Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ungen på grill och in med dem där på 200 grader. Vänd runt dem var tionde minut, sammanlagt ska de vara inne i ugnen i 30 min. Salta dem andra gången du vänder dem. Servera dem direkt när de är varma!

Ett annat tips är att köpa Friscobröd till burgarna som är lite saftigare och godare än vanliga.

Detta blir garanterat en god och uppskattad middag för hela familjen!

Trevlig helg!

ImageImageImage