Jag har nämnt tidigare för er hur många kycklingar som far illa då de skickas till slakt. Detta på grund av trånga och långa transporter. Jag ville hitta en kycklingproducent som värnar om kycklingarna och efter lite sökande hittade jag till min lycka Bosarps ekokyckling vid Skanör i Skåne. De säljer ”ekologiska” kycklingar som haft ett bra liv. Dessa kan man beställa eller hitta i sortimentet hos välsorterade ICA- eller COOP butiker. Vi köpte några lårfiléer för ett tag sedan och jag kan utan tvivel säga att det här är det godast kycklingkött jag någonsin ätit. Det var otroligt bra kvalité på köttet och smaken blev så klart därefter. Bosarps kyckling var verkligen något extra och absolut något vi tänker köpa i framtiden.

Priset? -Jo, det var dyrare men som jag sagt så många gånger förut och säger igen:

”Hellre unna sig bra kött någon gång då och då än att äta sämre merparten av tiden”.

Så här ser förpackningen ut i butiken. Välj den nästa gång du ska laga kyckling, du kommer garanterat inte att ångra dig! Googla på Bosarps kyckling så kommer du till deras hemsida.

Trevlig kväll.

Image