Fika

Gör fikat till något speciellt

Det är mörkt och det är ruggigt.

Denna årstid blir vi tröttare och då är det lätt att ta en kaka ( för snabb energi) till kaffet som gärna blir två, tre och sedan blir det samma sak nästa dag. Vi tycker att vi är ”värda” lite lyx i denna mörka årstid och så ställer vi in promenaden eftersom det regnar och tar en fika till istället. Jag vet, jag vet allt för väl. Därför har jag nu kommit på det utmärkta konceptet med en fikardag i veckan. En dag i veckan då du unnar dig en kaka till kaffet och resten av dagarna får du tänka till lite extra för att fikan ska bli god och nyttig/bra. I början kan det vara väääldigt svårt att bryta detta invanda mönster men väljer du att göra fikan till något speciellt och jobbar lite extra för att få till det så har du snart vant dig vid att endast äta kakor en dag i veckan. Igår var jag väldigt sötsugen men eftersom jag redan förbrukat min ”fikardag”  för denna vecka så tog jag mig i kragen och gjorde en fruktsallad med lite osötad grädde. Till detta tog jag en espresso, tände ett ljus och läste i en favorittidning. Snacka om att göra fikat till något extra! Den där kakan jag tänkte på i första skedet glömde jag helt av.

Testa du med, tillslut blir det en sport att planera in din ”fikardag” för veckan som kommer.

Lycka till!

Image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *