Bröd, Det Naturliga, Mat och miljö, Matresor, Pajer och Pizza

Gränna i mitt hjärta

Jag vet faktiskt inte vad det är med just Gränna. När jag var boende smålänning drog jag mig ofta till det här området just kring Gränna och Visingsö. Kanske är det för att det är så vackert där. Kanske har det att göra med att Amalia Eriksson som i år fyllde 200 år byggde upp ett sådant starkt varumärke kring Polkagrisar som än idag lockar hit folk från hela världen. Kan det vara folket som bor där eller kanske skogen runt knuten? Grännaberget med sin vackra utsikt eller närheten till Vättern och Visingsö som gör att jag vurmar så starkt för denna plats?

Jag vet faktiskt inte men i veckan fick jag möjlighet att bo där i två dagar när jag var uppe och jobbade i Jönköping. Jag hyrde en liten stuga på en bakgård hos ett trevligt par, var på morgonjogg upp för alla trapporna till Grännaberget, tog en sväng på stan och insöp luften, handlade i de lokala butikerna och köpta såklart med mig polkagrisar hem. Även om jag själv inte är en storkonsument av polkagrisar så blev barnen desto gladare.

På kvällen när jag kom hem till stugan sent i Gränna gjorde jag en snabbpizza på Libabröd, tomatpuré, skinka, svamp och ost. Hur jag gjorde, väldigt enkelt. Så här:

      Snabbpizza

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Tag fram ett Libabröd (bra innehåll i jämförelse med andra bröd)
  3. Bred på tomatpuré
  4. Stek svampen lätt i en stekpanna
  5. Lägg på skinka, svamp, oregano, salt och peppar samt ost
  6. In i ugnen 10 min- 15 min beroende på värmekapacitet på ugnen
  7. Tag ut och njut med en sallad!

Så gott! Har du testat? Annars är det ett hett tips inför fredagskvällen. Bra snabbmat helt enkelt. Visst ser det trevligt ut i Gränna, julstämning på riktigt. Notera att inredningen i stugan också gick i ton med polkagrisfärgerna 🙂

Tack Gränna för denna gång, vi ses snart igen!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *