I am back!

Vi åkte några dagar till fjällen, satte telefonerna på flygplansläge och njöt av naturen, luften och att bara vara. Det var fantastiskt och jag önskar att fler vågade koppla ner sig ibland för återhämtning. Det kan man göra just där man befinner sig, i fjällen är uppkopplingen ofta sämre vilket möjligen gör att det faller sig mer naturligt där. Vi åkte till Storulvåns fjällstation som ligger i Jämtland och hade bestämt oss för att gå upp mot Blåhammaren med tält och packning men bland blir det inte som man tänkt sig. Vädret de första dagarna var verkligen inte på vår sida. Det regnade och blåste snålblåst och temperaturen visade på blygsamma 3-10 grader. Det gjorde att vi gick runt och frös konstant. Nätterna i tältet var faktiskt ingen höjdare. Det gjorde att vi bestämde oss för att stanna vid Storulvåns fjällstation och istället göra dagsturer så vi hade möjlighet att gå in och värma oss på kvällen. Det var ett mycket bra beslut!

Vid Storulvåns fjällstation befinner man sig verkligen nära bergen och det räcker med någon halvtimmes till timmes vandring för att komma upp på kalfjället. Det är vad jag strävar efter när jag åker till fjällen, att bara gå, andas frisk luft på kalfjället, njuta av utsikten och få tid att tänka klart. Det var även mycket fokus på matlagningen och vi hade bland annat med oss torkad köttfärs som vi torkat i ugn hemma. Mat smakar så gott ute och en av bilderna här nedan föreställer morgongröten i en kåsa med en skvätt varm blåbärssoppa. Det ser inte mycket ut för världen men efter att ha frusit en hel natt i tält och med bergen som bakgrund så smakar den underbart gott! Det kommer definitivt bli mer utomhusmatlagning på bloggen framöver!

Sista dagen så kom äntligen solen fram och alla vandrare blev lyriska. Vi passade på att göra en topptur upp på Getryggen som ligger 1382 m. över havet. Det var så otroligt vackert, vindstilla och mäktigt. En upplevelse jag kommer leva länge på.

Batterierna är laddade och jag är redo att ta mig an nya arbetsuppgifter!FullSizeRenderIMG_5173

FullSizeRender-4FullSizeRender_1