Choklad, Mina Vänners Mat

Erikas rawfood bollar

Jag har experimenterat mig fram för att hitta ett bra och gott recept på rawfood chokladbollar. Det är en pågående process. Sist när vi var hemma hos Erika på bandmöte så blev jag övertygad om att de chokladbollar hon hade gjort var de godaste hittils. Jag kom hem följde hennes receptet och tillsatte lite tahini som jag läst skulle förhöja smaken ytterligare. De blev magiskt goda! Så just nu är det Erikas rawfoodbollar med en touch av tahini som enligt mig är de allra godaste.

Så här gör du Erikas rawfoodbollar:

Ingredienser:

3/4 dl sötmandlar

1/2 dl hasselnötter

2-3 msk rawkakaopulver

1/2 tsk vaniljpulver

1 3/4 dl havregryn

1 msk tahini – valfritt

3 msk kallpressat kokosfett

6-8 dadlar

Gör så härs: Mixa mandlarna och cashewnötterna till ett mjöl. Blanda i vaniljpulver, havregryn och kör mixern igen. Tag sist i tahinin, kokosfettet och dadlarna. Mixa allt till en smet, rulla till bollar och vänd dem i sesamfrön eller kokos.

Lycka till!

IMG_3134

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *