Igår var det fars dag och maken uppvaktades med frukost på sängen på morgonkvisten. Vi har hittat ett koncept som fungerar utmärkt för oss på far- och mors dag. I konceptet ingår bland annat det jag nämnde ovan, egentid mitt på dagen samt en gemensam middag med familjen på kvällen. Igår ville jag dessutom baka en kaka till huvudpersonen med något som innehöll choklad ( kanske även för att täcka mitt chokladsug). Kladdkakan är en outstanding kaka men denna gång ville jag bland annat ha något utan raffinerat socker. Jag letade och letade efter något liknande och tillslut hittade jag en rawfoodkaka med basen i nötter och dadlar. Jag tyckte grunden i receptet lät god men då jag inte hade alla ingredienser hemma gjorde jag en egen variant. Mjölet baserade jag på krossade saltade mandlar, pumpa- och solroskärnor. Jag hade i några dadlar tillsammans med kokosfett och agavesirap. Tillslut hällde jag i vaniljpulver och kakao på känn ( jag hade tyvärr ingen rawkakao hemma så det fick bli vanlig) och körde runt i matberedaren till en massa. Denna massa tryckte jag ut i en form och strödde kokosflingor över. Satte in den i kylen och tog ut den efter några timmar och serverade den med vispad grädde, frysta lingon samt en kopp kaffe! Resultatet blev supergott och en lite nyttigare kaka på fars dag.

IMG_0035.JPG