Närproducerat

Premiär för Farmers’ Food Truck

Ödet, slumpen eller helt enkelt meningen? Ibland är det häftigt vilka sammanträffande som sker i livet. Jag träffade Ragni på Växjös matkonferens där vi råkat hamna bredvid varandra på en föreläsning om miljö och matkonsumtion. Jag hade många frågor till föreläsaren och jag märkte också genom Ragnis frågor att hon var påläst inom ämnet. Hon presenterade sig med svensk streetfood och jag blev så klart intresserad av att veta vad det innebar. Hon berättade att hon skulle starta upp en Food Truck i Jönköping som serverade lokala/ ekologiska råvaror från bönderna i närheten. Jag som länge på olika sätt velat lyfta de lokala matentreprenörerna blev så glad när hon berättade att hon behövde folk i bilen som hjälpte till. Det här var helt klart ett uppdrag för mig som matskribent att haka på. Idag var det premiäröppning på Västra Torget. Jag, Ragni och kocken Emma som gjort en otroligt god pumpasoppa mötte nyfikna och glada invånare som ville smaka på våra soppor, bröd mm. Bilen har ett miljötänk rakt igenom, går på biogas och vi sorterar förpackningarna och håller oss till papp så långt vi kan. Vi kommer att stå på Torget i Jönköping nu lördagar fram till jul och efter det på andra ställen i stan. Varmt välkomna och jag återkommer till att skriva om denna bil o Ragnis verksamhet! En stark kvinna som vågade följa sin dröm o lita på sin idé och tur var det, för det här är något som kommit för att stanna!

IMG_2578.JPG

IMG_2577.JPG

IMG_2581.JPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *