”Trender kommer o trender går, just nu är det det gamla som slår.”
Ja, så skulle man kunna tolka dagens aktuella mat-trender. Surdegsbrödet har varit på tapeten länge och just nu är det hetaste att göra egen korv eller att syra egna grönsaker? Tillvägagångssätten publiceras i snygga kokböcker av stjärnkockar och jag kan faktiskt inte låta bli att le. Inte för att efterfrågan är liten ( snarare tvärtom) utan för att detta inte är något nytt. Surdegsbröd, korvar av olika slag o hemsyrade grönsaker var något som var o varannan bondmora gjorde förr i tiden. De fick dock inte alls samma uppmärksamhet som många av dagens kockar. Jag kan sakna att jag inte har några mor- eller farföräldrar kvar. Faktum var att de tyvärr gick bort väldigt tidigt. Jag skulle kunna se mig själv sitta i långa samtal med dem om hur de lagade, konserverade och tog tillvara på råvarorna. Lagade mat från grunden samt så naturligt som möjligt. Har du dina mor- och farföräldrar kvar? Fråga dem om matlagning förr! De besitter sådan kunskap o ger dig möjlighet att ta del av dagens mattrender på ett helt annat vis. För nu går det gamla igen.
Det gamla går igen
29 onsdag okt 2014
Posted Matdebatt
in