Det går för långsamt. Det är tufft och konkurrensen är stenhård.

Jag talar så klart fortfarande om det akuta läget för våra svenska mjölkbönder. Bönderna måste få skäligt betalt för sin mjölk, kunna satsa och våga investera för framtiden. Det var en ung bonde som menade på att konkurrensen måste vara likvärdig för mjölkbönderna oavsett produktionsland.

Högre djurskyddskrav kostar mer = Högre mjölkpriser

Den ekvationen är inte svår att lösa. Det lägger ner fem mjölkbönder i veckan i Sverige och det är uppenbarligen inte bra! Det är som jag skrivit tidigare inte bara de svenska mjölkbönderna som drabbas. Det handlar om förlust av- jobb, öppna landskap, biologisk mångfald och bra nöttkött. Mitt i detta mörker som det just nu är för den svenska mjölken så ser jag också ljus. Precis som för de miljontals flyktingar som nu också kan mötas med kärlek, ljus och värme från oss människor som vägrat låta det onda och mörka styra. Jag tänker på fyra driftiga kvinnor som tagit intiativ till Torpa Parkloppis här i Jönköping nu i helgen.

Den kommer äga rum på lördag den 12:de september i Idas park mellan klockan 11-16. Där kommer det vara många roliga aktiviteter så som livemusik, en jätteloppis, cykelservice, ansiktsmålning och servering av lokalmat från Farmers´Food Truck. Dessutom kommer de har en mjölkbar som LRF ungdom ansvarar för. Dit kan du gå och stötta dessa fantastiska människor som kämpar för de svenska mjölkböndernas överlevnad. Hatten av för detta underbara intiativ.

Väl mött i Idas park på lördag! Här är länken till eventet: Torpa Parkloppis