Det Naturliga, Mina Vänners Mat

I svampskogen

Igår var jag ute i skogen på svampkurs med Södra Vätterbygdens Svampklubb. Anders som var en av ledarna har jagat en del med min man o det var på så vis jag fick tips om denna träff. Vi var ett tjugotal nyfikna ”svampjägare” som samlats för att hitta läckerheter i skogen.

Anders var ett riktigt naturbarn och för oss som hamnat i hans grupp så var det bara att hänga med över stock o sten i ett tämligen högt tempo. Vi blev ombedda att plocka de svampar vi hittade för att sedan ha en gemensam genomgång av både ätliga och icke ätliga svampar. Jag hittade inte så mycket för egen del, mest några ”trampsvampar” som tydligen inte var så exklusiva, därav smeknamnet. Däremot hittade många andra svamp vilket gjorde att vi sedan kunde ha en gemensam genomgång av många svampar. Jag lyckades tillslut också hitta några små Rödgula trumpetsvampar som tydligen var en riktig delikatess och lärde mig därmed en ny svamp så min lycka var gjord! Sedan fick jag också med mig en Tegelröd björksopp (som jag ska läsa på mer om) samt en Karl-Johan hem.

Målet var att vi efter utflykten skulle lärt oss tio nya matsvampar. Det målet uppnådde inte jag men fyra nya matsvampar lärde jag mig och fick även annan information om blandannat giftig svamp som var mycket värdefull. Ledarna var mycket kunniga och när jag lämnade skogen och körde hem i det vackra kvällsljuset så kände jag mig rik. Rik på ny kunskap som måste repeteras och upprepas för bästa hållbarhet!

Tack Anders och resten av gänget för en trevlig kväll!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *