Det Naturliga, Mat och Hälsa

Kvällsfil

Vilka härliga höstdagar det har varit den senaste tiden! Klar luft och en sol som fortfarande värmer. Den energin jag får av det dagtid är så viktigt för mig att bunkra eftersom framåt kvällen när mörkret smyger sig på alltmer och på morgonkvisten när solen fortfarande inte gått upp så finns den sannerligen inte där. Igår trodde jag att klockan var mitt i natten när jag vaknade medan hon i själva verket var 05.30 och då är det ju morgon, i allafall om du frågar den yngre delen av min familj.

Jag är verkligen en höstmänniska på ett sätt. Jag älskar att krypa in och tända ljus och gosa ner mig i soffan med en bra film eller en serie (händer dock inte alltför ofta) men detta mörker. Bah säger jag bara! Jag tycker att det tär mer på en för varje år som går och jag är ju ändå inte lastgammal… Jag har tre nycklar för att klara av höstmörkret bättre och dem ska ni få nedan. Kvällsfika är en av dem och eftersom jag är smått beroende av choklad och detta mörker späder på det beroendet ännu mer så gäller det att ha lite nyttigare kvällsfikor på lager.

En nyttigare och väldigt god sådan är just kvällsfilen. Då vi valde att ge kvällsfil istället för välling då jag ansåg att det fanns så många märkliga tillsatser i vällingen en dag så började också jag att spana in kvällsfilen. En tallrik fil i botten, fylld med just de tillbehör som du gillar. Valnötter, russin, knäckebröd, solrosfrön och pumpakörnor eller en helt annan blandning. Kvällen avgör vilken fil det blir. Prova att göra din egen kvällsfil redan ikväll efter humör och avnjut den med några tända ljus, det är grejer det!

Tre tips för att klara höstmörkret bättre:

  1. Mysig kvällsfika
  2. Choklad
  3. Träning

IMG_5833

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *