Matresor

En kärleksfull Ö

Igår var jag ute på Visingsö eller Öa som vi säger här och rekade inför en film som vi ska spela in i höst.

Det var en riktigt fin sensommardag och jag började med att hyra en cykel i hamnen och trampade iväg för att möta lokalproducenter.

Jag har en förkärlek till Visingsö. Inte enbart för att vi gifte oss här ute för sex år sedan utan också för att ön känns så kärleksfull ur många perspektiv. Mottot: ”Här hjälps vi åt” sprider en positiv energi över ön och jag mötte så många härliga människor med idéer, driv och framförallt vilja denna dag.

Jag fikade med två trevliga herrar på Persgården ute i stekande sol och pratade mat, etanol, miljö och film 🙂 Jag gick en rundvsining på Bengtsgården och fick skjuts ner till hamnen där jag åt en väldigt god fisklunch komponerad av Britt-Marie under tiden vi pratade filmupplägg. När jag sedan var mätt och belåten cyklade jag vidare ut på vackra grusvägar genom ekskogen, stannade till vid Brahekyrkan där vi gifte oss och passade på att njuta i sensommarsolen. Jag avslutade med ett besök hos Janne på Visingsöäpplen och provsmakade ett krispigt Discovery äpple.

På färjan hem kände jag mig tacksam och nöjd över en fin dag ute på Öa och avslutade med en mjukglass med polkaströssel i Grännahamn såklart.

Nu återstår det bara att skriva ihop ett filmmanus.

Tack kärleksfulla Öa för denna gång, vi ses snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *