Närproducerat

En delikatessbutik mitt i byn

Min resa till torpet gav mig några dagar med återhämtning och ny energi men också nya upplevelser och trevliga besök. Ett besök gick till byns egna delikatessbutik. Tänk att Osby som är en liten by på landsbygden kan ha en italiensk delikatessbutik vid namn Pecorino. De säljer delikatessostar, korvar, oliver, pasta, godis med mera med mera. Vi blev väl mottagna trots att vi stormade in hungriga efter en badutflykt en halvtimme innan de stängde. Kvinnan som ägde butiken svängde ihop tre luncher till oss och informerade om att kaffe ingick och menade på att det var inga problem för henne om vi satt kvar när hon började stänga och plocka ihop inne i butiken. Jag gillar verkligen när personalen är så serviceminded. Vi satt kvar och njöt av den fantastiskt goda pastasalladen med parmaskinka och en mängd andra tillbehör. Jag köpte även en del läckerheter med mig hem som goda ostar, marinerade oliver och lakrits så klart. Jag berättade för henne om min blogg och sa att jag gärna skriver om butiken. Hon blev glad och även om hon tittade ner lite generat och sa att lokalproducerat och ekologiskt kanske inte var hennes starkaste sida så ville hon gärna vara med. Dessutom sa hon att hon hade börjat ta in mer närproducerade varor också och det är alltid trevligt. Har man en butik som heter Pecorino och fokuserar på Italiensk mat så är det självklart därifrån man ska ta maten i första hand. Hon gör ett kanonjobb och alla som säger att det inte händer något på landsbygden, ni har fel! Denna kvinna driver en välbesökt butik/café i en liten by. Hon är en kugge i ett hjul som skapar möjlighet för fler människor att flytta till landsbygden för att leva eller driva andra verksamheter just där. Heja heja säger jag och tack för den goda maten!

IMG_6762 IMG_6766

2 thoughts on “En delikatessbutik mitt i byn

  1. Sofie skriver:

    Tack! Det värmer verkligen. Jättefint skrivet om Pecorino och mig :))

    Mvh Sofie

  2. Kul att höra och tack igen för den goda maten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *