Det Naturliga, Mina Vänners Mat

Självförsörjande på grönsaker

Jag har som sagt varit på torpet och då även besökt ett äldre par som jag har haft kontakt med länge. Allt började med att jag gick ut och rastade deras hund som tonåring när vi var på torpet på somrarna (hundälskare som jag var redan då). Vi har sedan hållt kontakten och även om det var längesedan deras sista hund dog så brukar jag alltid besöka dem och deras fantastiska trädgård när jag är nere. De precis som jag blir lika glada när vi ses. Även om de är gamla med en del krämpor så lyckades de fortfarande hålla sin trädgård i sådant fint skick. De är också fortfarande självförsörjande på grönsaker (!) vid åttio års ålder. När jag sa att jag tyckte det var imponerande så stannade damen till, tittade på mig och sa sedan: ”Ja, vi måste ju äta”. 

Vi blev bjudna på hemgjord svartvinbärssaft som smakade himmelskt, helt utan konstiga tillsatser jag återkommer till detta senare i bloggen. När vi gick runt i trädgården slog det mig att det inte var någon jätteplätt till land de hade för att vara självförsörjande på grönsaker. Det skulle många ha plats med i sin egen trädgård. Snacka om att kunna svänga ihop många vegetariska middagar! Jag blev helt klart inspirerad av att utöka vårt eget potatis o morotsland!

   
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *