Det Naturliga, Kakor

Årets godaste pepparkakor

Är dem man äter i början av advent.

Det här året hittade jag ett recept som blev riktigt lyckat. De blev sådär knaprigt goda med mycket smak.

Vi bakade ut dem i helgen och det är alltid roligast i början innan bagarna tröttnar och börjar slänga mjöl på varandra istället…

Pepparkakor hör julen till och här får ni det godaste receptet jag känner till:

Julens godaste pepparkakor

Ingredienser

2 msk malen kanel

2 msk malna nejlikor

2 msk malen kardemumma

1 msk malen ingefära

1 msk pomerans

1 tsk malen kryddpeppar

0,5 tsk salt

1 dl strösocker

125 gram smör

0,5- 1 dl socker

2 dl mörk sirap

400 gram vetemjöl

1 tsk bikarbonat

Gör så här:

  1. Rör ihop rumsvarmt smör med socker och sirap så att det blir fluffigt

2. Blanda ihop mjöl, bikarbonat & kryddor i en annan skål. Häll i mjölblandningen och vattnet i smörsmeten. Rör ihop med en gaffel och ställ sedan degen svalt i några timmar i kylen.

3. Tag fram en degen och kavla ut till en tunn deg. Gör figurer, lägg på en plåt och in i ugnen på 200 grader i ca fem-sju minuter.

4. Låt svalna och lägg dem sedan i en rengjord glasburk.

5. Ät och njut!

Jag frös in en bra bit av denna deg ifall vi vill göra fler närmre jul. Vet inte hur det är med er men jag tycker att har man goda pepparkakor så behöver man inte äta så många.

Sedan har vi ju den eviga frågan: Vad är godast egentligen, degen eller de färdiga pepparkakorna? 😆

Lycka till med ditt pepparkaksbak!



 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *