Jag har gjort min första rulltårta och vad busenkelt det var. Jag har länge dragit mig från att göra det just för att det har känts krångligt men så skulle vi fixa påsklunch på mitt andra jobb och då var det bara att lära sig. När du blandat 3 ägg och 1 1/2 dl socker så vispar du det så där luftigt. Blanda i en skvätt (ca 1/2 dl) vatten med 2 dl mjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker som du blandat ihop först. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper (det fick bli folie denna gång för det fanns inget annat). Jag hade två äpplen som blev dåliga också så dem skalade jag och hackade ner i smeten. In i ugnen i ca 5 min på 250 grader. Låt svalna, stjälp upp den på en sockrad yta och bred på äppelmos. Rulla ihop (den släppte lite antagligen på grund av äpplebitarna), skär upp och servera varje bit med en klick grädde och konserverade mandariner (så har du fått en påskbakelse). Mums! Det här ska jag definitivt göra fler gånger med då med någon annan fyllning.
Rulltårta
08
apr
2015