Matdebatt

Champagne på en torsdag

Livet är här och nu! 

När min man fyllde trettio år fick han en fin champagneflaska av min svåger. Han tyckte vi skulle öppna den när vi kände för det och inte vänta tills något extraordinärt hänt. Vi som var väldigt ovana att ha champagne hemma hittade liksom just då inte bara det där tillfället när det kändes rätt utan öppnade och skålade i den när vår son kom till världen. En otroligt bra anledning att fira det största som hänt oss.

För några månader sedan läste jag om Amelia Adamo som alltid hade en champagneflaska på kylning i kylen. Hon menade att det alltid fanns något i livet att fira och då kom jag återigen att tänka på det min svåger sagt. Det fick mig att gå och köpa en flaska champagne och skåla med min man för vardagen vi har ihop. Det var lyxigt och härligt att unna sig något sådant på en torsdag (som Johan glans hade sagt, fast han hade sagt på en onsdag istället). Jag tror banne mig jag ska ta efter Amelia Adamos koncept. En flaska champagne eller en extra lyxig dryck på kylning i kylen för de där ögonblicken i vardagen som man vill fira ibland. 

Skål!

   

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *