Vegetariskt

Squashgratäng extra allt

Jag har precis suttit som åhörare på Näringingslivsdagarna här i Jönköping. Temat var Digitalisering, Gamification och 800 miljarder. Den sista summan representerar tydligen hur mycket dataspelsbranschen omsätter(!). Det är mer än film och musikindustrin ihop och det säger en hel del. En intressant förmiddag och även om jag inte är den genuina spelaren så förstår jag att detta är framtiden och extra intressant är det ju så klart nu när jag börjat göra filmer om lokalproducenter! Sedan satt jag faktiskt och mådde illa när det visades krigsscener från ett dataspel, även om killen pratade om alla positiva fördelar med nätspel så går mina tankar till alla drabbade i konflikter runt omkring i vår värld. Där kan detta vara vardag. Bättre då att använda Gamification till goda intiativ där man kan hitta forum för att hjälpas åt att hjälpa som en annan föreläsare berättade om. Jag fick som vanligt nya kontakter och även om jag inte var på mingelhumör idag så vet jag redan två kontakter jag ska höra av mig till och det är bra! Nog om konferensen.

Idag är det fredag och då kan jag tipsa er om en fantstiskt god Squashgratäng som jag gjorde här om dagen. Det är många som själva odlar denna grönsak och i butikerna köper man dem just nu för en billig penning.

Jag hyvlade ner en squash med osthyveln och använde den som pastaplattor. Mellan vare squashlager la jag en grönsakskompott på rivna morötter, lök, vitlök, paprika, ingefära och pepparrot (mina nya favoritsmaksättare) som jag först stekt i stekpanna. Jag kryddade med Sambal oelek och en skvätt grädde för att få en krämig konsistens. Sedan avslutade jag med fler squashplattor och hällde över en lagom mängd grädde och toppade med riven ost och pumpakärnor. Sedan in i ugnen i ca en halvtimme. En nypa flingsalt on top -magiskt gott!!

Det är intressant hur jag nu allt oftare äter den vegetariska rätten som Main course och inte bara som ett tillbehör. Det måste höra ihop med trender och mer kunskap för min del om vegetarisk mat. Testa squashgratängen med extra allt som jag kallar den.

Ett garanterat triumkort till fredagsmyset!

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *