Det Naturliga

I den bästa av världar

I den bästa av världar skulle varje människa vakna upp i en skön säng med god hälsa, få äta en ordentligt frukost ihop med nära och kära för att sedan gå iväg till ett meningsfullt arbete. Vi skulle tillsammans ta hand och vårda Moder jord för att efterlämna en livskraftig planet till framtida generationer.

Det känns som en utopi eller en saga med allt för bra slut.

Jag vet att jag ensam inte kan rädda världen men jag kan inte heller bara sitta och se på när antalet människor som lider i vår värld ökar drastiskt. Jag måste göra något men vad ska jag göra? Det är en fråga som jag tror många av oss just nu ställer sig. En känslomänniska som jag skulle bara vilja dra, lämna allt och hjälpa människor på plats där det bäst behövs men jag vet att jag inte skulle ha den styrkan. Jag vet att jag skulle gå under av alla hemskheter som då skulle fylla min vardag och mer stjälpa än hjälpa. Jag erkänner det och jag lyfter därmed också på hatten för de människor som gör precis detta. Ni är fantastiska! Därmed inte sagt att jag inte vill hjälpa till. Jag har länge gått och funderat på hur jag skulle kunna hjälpa på bästa sätt. Vad kan jag bidra med?

Efter att jag idag vaknat och gråtit över den fruktansvärda bilden på ännu ett barn som vid flykt dött på Medelhavet så satte jag mig ner och funderade. Jag kom fram till det jag skrev ovan och insåg att jag måste hitta ett annat sätt att hjälpa. Jag vill hjälpa de starka människor som är på plats och ser till att serva människor i nöd. Jag hjälper redan SOS-barnbyar samt Läkare utan gränser månadsvis men hur kan jag med mitt företag hjälpa till? Jag driver en blogg som handlar om naturlig mat och min drivkraft är just att människor ska lära sig hur de kan äta och laga hälsosam mat på riktigt bra råvaror. Om jag gör det jobbet riktigt bra och skänker en del av min vinst till en hjälporganisation som ser till att fattiga människor kan få mat på bordet så driver det mig också till att arbeta hårdare. Då finns det helt plötsligt två meningsfulla syften med mitt arbete! Därför bestämmer jag idag att jag ska skänka två procent av min vinst till en stabil och pålitlig hjälporganisation som hjälper till att ge mat till människor i nöd. Det kan tyckas som ett litet procenttal, det är det inte. För precis som jag inledde min text med ovan så kan ingen ensam rädda världen, är vi däremot många som gör liknande statement så skulle det innebära en dramatisk skillnad för många hjälporganisationer.

Jag ger aldrig upp hoppet om att vi tillsammans kan göra skillnad för världens fattiga. Nu är det återigen dags att återgå till jobbet för att öka vinsten och på så vis skapa en bättre värld. Är du med mig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *