Det är inte ofta jag träffar människor som är så inspirerande att lyssna på att jag bara vill höra mer och mer och mer. Igår hände det.

En kvinna vid namn Bodil Antonsson hade bjudit in oss (en grupp nyfikna miljöfikadeltagare) till hennes Naturhus i Uppgränna. Naturhuset som hon skapat är byggt i samklang med naturen och har ett eget kretslopp. Där är det tänkt att människor ska kunna komma för en stunds avkoppling bland de spirande växterna i växthusdelen, njuta av en magnifik utsikt, en behandling eller en god kopp kaffe i det ekologiska kaféet. Redan när jag kom in i huset och kände en välbekant tomatplantsdoft komma mot mig så sänktes mina axlar några centimeter. I ett av hennes konferensrum fick vi följa med på en resa om hur detta bygge gått från idé till verklighet på sju år. En spännande berättelse som inte varit spikrak och som kantats av olika motgångar men också av hopp och envishet hos en person som vägrat ge upp sin passion och dröm.

Jag blev så oerhört inspirerad! Trots problematiken med att hitta finansiering till detta miljonprojekt och trots tidspressen när bygget väl var igång så fanns tron på huset där hela tiden! Idag står Naturhuset på plats och vad vi förstod så har denna premiärsommar varit över förväntan i besöksantal räknat. Jag blir så glad när projekt som går hand i hand med naturen förverkligas och desto mer inspirerad av Bodil som vågade följa sin dröm.

Uppe på loftet fanns en mysig musikscen, precis en sådan som skulle passa vårt band. Där skulle vara roligt att få spela en dag. Återigen är det bekräftat att mat, musik och miljö går hand i hand. Tack för att du på ett sådant inspirerande sätt berättade och visade oss runt i Uppgrenna Naturhus Bodil och heja dig! Bilderna nedan ger endast en liten bild av huset, jag rekommenderar er istället att åka dit för att få uppleva det!

FullSizeRenderFullSizeRender_3 FullSizeRender_2              FullSizeRender_1   FullSizeRender_4