Jag tycker mig märka en trend i samhället som tenderar att bedöma saker som svart eller vitt. För mig är det inte så. Det är mittemellan. Det kan tyckas tråkigt och bakåtsträvande men det är min filosofi och det jag tror på. Det är så denna blogg är uppbyggd och det är därför jag kan säga att du kan köpa både ekologiskt och närproducerat när du handlar.  

Jag tror inte på några extrema dieter och att utesluta något helt ur sin kost bara för att. Det kan finnas etiska och hälsomässiga skäl i en del fall men många gånger är det människor som tycker att något verkar trendigt och hoppar på en diet för att ganska snabbt märka att det inte alls höll i längden för deras del. Jag har massvis med exempel på detta. Däremot inspireras jag av människor som under lång tid håller sig till någon speciell kosthållning för att de mår bättre av den och sedan kan tala utifrån erfarenhet. Dem lyssnar jag gärna på och applicerar det sedan på min egen filosofi. 

Vi svenskar är otroligt trendkänsliga som jag har skrivit tidigare, ibland lite väl för vårt eget bästa. Just nu är de trendigt att inte dricka mjölk tyvärr och den trenden slår hårt mot våra svenska mjölkbönder. Det är många som inte förstår hela problematiken i vad som händer om fler och fler mjölkbönder väljer att avveckla sina verksamheter. Öppna landskap kommer försvinna, jobb på landsbygden likaså samt tillgången till högklassigt svenskt kött. Detta har jag skrivit om tidigare och då tipsat er om att välja produkter med den svenska mjölkkanna på just för att stötta våra mjölkbönder. Allt är toxiskt om du intar det i för stora mängder, vatten likaså. Därför tror jag på en blandad kost med högklassiga råvaror som är ekologiska eller närproducerade, mer vegetariska middagar och trendiga rätter då och då för att pigga upp vardagen. Det är ett koncept som håller i längden och som gör att både du, naturen och miljön mår bättre! Kalla mig medelmåtta om du vill, jag tar det som en komplimang.