Närproducerat

Käka blommor

-Käka myror, säger Mowgli till Baloo i Djungelboken. -Käka blommor sa jag till de två kvinnorna som serverade oss goda rawfoodkakor på kaféet Open New Doors. Det är ett kafé som ligger vackert beläget vid Svansö utanför Bottnaryd.

Vi satt på några enkla caféstolar och njöt av den vackra sjöutsikten och de goda kakorna. Rawfoodkakorna och luncherna baseras på naturliga råvaror och inget raffinerat tillsatt socker finns att hitta i dem. Däremot är det dadlar som är bas i nästan alla kakor och gillar man inte dadlar (som min vän tydligen inte gjorde) så kan det vara svårt att hitta något annat. Å andra sidan så mals ofta dadlarna ner och den sega smaken försvinner om det är den man inte uppskattar. Min vän tyckte om kakan hon beställde om än något för mäktigt som hon utryckte det. Jag kan hålla med henne. Kakorna var magiskt goda och man behövde inte oroa sig för lunchen den dagen.

Kakorna och luncherna var vackert dekorerade med blommor och nyfiken som jag ställdes frågan om det gick att äta blommorna? Det visade det sig att man kunde göra och jag fick fler tips på vilka blommor man kan använda i matlagningen. Något som var helt nytt för mig. En av kvinnorna sprang snabbt in och hämtade två skålar med olika blommor de dekorerade maten med. Det kunde vara alltifrån blåklint, broccoli, gurkört till pelargoner olika färger, former och smaker. Vissa smakade mer än andra. Jag fick dessutom en rundtur i odlingslandet och botaniserade runt bland de olika växterna. En riktigt rolig utflykt och en varm rekommendation om du vill testa något nytt, hippt, nyttigt och samtidig väldigt gott.

Åk då till Open New Doors utanför Bottnaryd och käka blommor!

FullSizeRenderFullSizeRender_1 FullSizeRender_3FullSizeRender_2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *