Mat och Hälsa, Matdebatt

Quick Fix

Godmorgon!

Jag sitter med en kaffekopp i sängen och skriver. Det är inte varje dag jag kan unna mig den lyxen så det gäller att passa på. 

Jag sträcker på mig, känner en viss träningsvärk i benen efter gårdagens gympass och sitter och filosoferar kring vanor, rutiner och mål. Det var trångt på gymmet igår. Så trångt att jag valde att köra med fria vikter än maskiner för att slippa stå i kö. Hela lokalen andades nystart och människor tog i från tårna. 

Det är en väldigt härlig känsla,om inte känslan övergår till hets och prestationsångest. Den känslan fanns också i lokalen igår. 

Trenden är tydlig hos många av oss. Vi bestämmer oss för något och sätter kortsiktiga mål som vi sedan gör allt för att uppfylla. Någonstans på vägen tar glädjen slut och vi slutar med vad vi nyss började med. Många av oss är bättre på att sätta upp kortsiktiga mål än långsiktiga. Båda är bra men de är oftast de långsiktiga som är mer realistiska enligt olika studier. Många av oss inkluderar även undertecknad. Jag gillar att träna men har svårt att hitta en bra rutin som håller. Jag testar ett nytt koncept nu (ni ser) men utan krav o press o ska se om jag lyckas hålla det. Återkommer med det!

Det är likadant med kosten. Nu säljer alla dietböcker som bäst och människor vill ha en Quick Fix-lösning som gör att du går ner tio kg på studs. Jag är ledsen att säga det men den finns inte än. Lösningen heter balans. Balans mellan bra mat, rörelse, sömn osv. Ja, det låter tråkigt jag vet men det funkar!

Den Naturliga Maten fokuserar på klimatsmart blandkost som får dig att må bra. Gör det du med!

Jag är som ni vet inte mycket för olika dieter. Däremot tycker jag om att testa nya saker ur hälsosynpunkt. Att tillexempel avgifta kroppen med en detox i några dagar efter all julmat tror jag är sunt men mycket längre än så blir det inte. Jag vill nämligen inte ha någon Quick Fix-lösning. Jag vill ha något som håller i längden!

Goddag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *