Bröd

Mjölets kvalité

Jag satte min första vetesurdeg för några dagar sedan och idag var det dags att baka ut den efter några dagars ”matande” med mjöl och vatten. Det var dock knappt några bubblor överhuvudtaget och jag insåg bittert att mitt första surdegsförsök inte lyckades. Då minns jag att Sarah hade kommenterat inlägget jag skrev tidigare om surdeg. När hon köpte ekomjöl av bättre kvalité så fick hon igång sin surdeg på en gång. Mjölets kvalité har betydelse och då mindes jag också att Therese från Forsa Kvarngård nämnt vikten av att baka med bra mjöl för mig i höstas när vi träffades på Science Parks idétävling. Det avgjorde saken och jag kastade ut den misslyckade surdegen och satte en ny med mjöl från Forsa Kvarnagård.

Nu håller jag tummarna för att det ska gå bättre denna gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *