Mat och Hälsa

Mat i håret

Det kan låta märkligt men är faktiskt väldigt bra. Jag har min vän Anna Eliasson att tacka för att jag slängde ut mina schampoo och balsam flaskor ur duschen för att ersätta med honung, citron med mera. Det visar sig att väldigt många schampoo innehåller sulfater som rengör håret på konstgjord väg och även torkar ur hårbotten. Dessa sulfater gör att den naturliga balansen rubbas och vi får lätt torr hårbotten och skitigt hår på bara några dagar. Jag började tufft och slutade på en gång med alla produkter. Använde ett sista schampoo som inte innehöll sulfater och väntade på resultatet. Det blev minst sagt en chock för håret när jag slutade helt att använda schampoo. Det överproducerade fett och trots att jag använt olika andra naturliga metoder såg det ut som jag hade ett lager vax i det även om jag tvättat det dagen innan. Sakta men säkert började dock håret att vänja sig vid att något mer naturligt var på gång och blev bättre och bättre. Anna rekommenderade en sida som heter www.nopoo.se som mer beskriver olika metoder som kan passa för olika hårtyper. Slutmålet är att endast använda vatten och där är jag nu. Då rengör man håret på mekanisk väg genom att skölja det i varmt vatten så att hårsäckarna öppnar sig, massera hårbotten i två minuter för att sedan avsluta med kallt vatten så att hårsäckarna stänger sig. Jag har aldrig någonsin haft så fint hår som nu! En gång i veckan använder jag också en metod från nopoo:s sida för att ge det lite hjälp på traven. Det är sådan otrolig skillnad på mitt hår. Dessutom är jag i inte alls lika torr i hårbotten längre. Jag fick även min man att börja och även han har fått kanonfint hår. Fler som jag pratat med har också testat med mycket goda resultat och man behöver inte börja så tufft som jag. Det ska tilläggas att jag var hemma med sonen den perioden och då var man inte på så många viktiga möten:). Gå in på: Nopoo, hitta din metod och börja idag. Både håret och miljön kommer att tacka dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *