Mat och miljö, Matdebatt

Klimatveckan

Igår var jag på klimatkonferens på Elmia. Det är klimatrådet i Jönköping i samarbete med Elmia som bjuder in till denna klimatvecka/konferens. Syftet för veckan är att genom kunskap inom ämnet och inspiration närma sig målet att Jönköpings län 2050 ska vara ett plusenergilän. Det betyder att länet ska producera mer förnyelsebar el än vad som förbrukas och möjligen sälja en del överskottsel. Det var många bra föreläsare på plats som ungdomar från ungdomar.se som berättade om sitt projekt we_change där ungdomar engagerar sig i olika miljöprojekt för att stävja sin klimatångest. En man från Länsförsäkringar berättade om hur klimatkrisen kommer att påverka och redan påverkar oss ur ett försäkringsperspektiv. Magnus Hall som är vattenfalls VD berättade om att Vattenfall är på gång in i en ny hållbar omställning mot förnyelsebar el och fick även svara på frågor om den berömde kolbiten och öppnandet av ett nytt kolkraftverk i Tyskland. Dessutom var bland annat Caroline från Camino på plats och redogjorde för de senaste hållbarhetstrenderna. Jag lyssnade extra spänt när det kom till matområdet och där fanns tre trender inom området som alla indikerade på att mina blogg är helt rätt i tiden. Det har varit en vegovår (allt fler svenskar äter vegetarisk mat) som jag skrev om för några veckor sedan, vi vill tillbaka till naturen och odla mer mat själva och köpa mer närproducerat, ett område som jag brinner för. Vi börjar också härma naturens mönster när vi tillexempel utformar stadsplanering med mera. Dessutom utryckte ungdomarna att de vill äta mer närproducerad mat, så stort Grattis till dig som följer min blogg Den Naturliga Maten! Du är helt rätt i tiden!

Två bilder från föreläsningarna, en när Caroline från Camino berättar om vegovåren och en när Magnus Hall berättar om Vattenfalls omställning.

IMG_0118 IMG_0120

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *