Mat och miljö

Jag älskar storstaden men flyr till landet

Det finns en puls, ett nytänk och ett utbud i storstäderna som jag älskar. Ofta åker jag till storstäder bara för att äta. Botanisera bland nya trendiga caféer eller besöka saluhallen och inhandla en god lunch gjord på närodlade råvaror. När jag har spenderat några dagar omgiven av mycket människor, hög puls och nya mattrender så känner jag dock en enorm mättnad. En mättnad på sorl, tempo och nymodigheter. Då sätter jag mig mer än gärna på tåget för att ” fly” tillbaka till landet. När jag kommer fram möts jag av fågelkvitter, tystnad och ett lägre tempo. Det är en Yin-Yang effekt som jag verkligen gillar. Varje gång som jag lämnar storstaden så förstår jag mycket väl varför jag bor på landet. Där trivs jag som bäst i vardagen. Jag är dock också i behov av att få inspiration och puls från storstäder då och då. Kunna sätta mig på tunnelbanan som en i mängden eller slinka in på en nyöppnad restaurang med matinfluenser från andra världsdelar. Nu i helgen klädde jag upp mig i glitterklänning (se nedan) med några gamla gymnasiekompisar, åt på en nyöppnad indisk restaurang och såg Melodifestivalfinalen på Friends Arena i Solna. Det var glitter, glamor, högt tempo och riktigt roligt. Precis lika roligt som att nu sitta på tåget hem till landet. Det är därför jag ” Älskar storstaden men flyr till landet”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *