I Naturen, Odling, Vegetariskt

Friterade squashblommor- sommarens godaste snacks

Sommaren börjar gå mot sitt slut men än är det en halv månad kvar så det är bara att fortsätta njuta av solen, ljuset och värmen.

Ett recept som jag provade för första gången i sommar (efter tips av grannen här faktiskt) och som blev riktigt gott och en succé att bjuda på skulle jag säga var: Friterade squashblommor. Vi hade en del smet över så vi friterade även en del bitar squash som också blev gott. Än finns det squashblommor kvar i rabatten för dig som odlar så det är bara att testa, perfekt som snacks för helgen. Tipset är att prova och bjuda över en vän eller grannen på sommarens smaskigaste recept med en kall öl eller någon annan kall dryck du gillar. Här kommer receptet:

Friterade squashblommor

Ingredienser

12 squashblommor (skölj dem väl)

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl majstärkelse

salt

1 dl kolsyrat vatten

1 ägg

Frityrolja

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna
  2. Tillsätt vatten och ägg och rör till en jämn smet
  3. Värm upp frityroljan till 180 grader (var försiktig här och håll koll på oljan)
  4. Blanda i de sköljda squashblommorna i smeten (se till att de blir täckta med smet)
  5. Fritera ca 3 squashblommor åt gången i ca 3-4 minuter, ta upp dem med en hålslev
  6. Lägg dem på ett uppläggningsfat och toppa med flingsalt
  7. Servera direkt med en kall öl eller någon annan kall dryck du gillar
  8. Njut av hur gott det är!

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *