Det blev klart tillslut! Klockan hann slå 23.00 och jag kunde trött och nöjd konstatera att jag hade två rågsurdegsbröd i min hand. Ett av dem var verkligen perfekt o släppte formen på en gång. Det andra var mer envist och bitar av det valde att stanna kvar i formen tyvärr. Vilken smak! Otroligt gott och så har det en sådan där krispig yta med mycket tuggmotstånd så att käkarna får jobba. Jag förvarar det ena av dem i kylen inlindat i en bakhandduk. Gör man det kan det tydligen hålla sig i flera veckor. Vi har provat det med hårdost, ekoleverpastej, jordgubbsmarmelad samt makrillfilé. Alla alternativ passar mycket bra! Det andra brödet frös jag in och om några veckor tänkte jag ta fram det och göra äkta Smorrebrod. Tills dess får ni hålla till godo med dessa bilder på brödet som det tog mig fem dagar att göra. Min enda kommentar till det blir: Det är värt det!

Trevlig helg!