Fika

En enkel fika

Jag får ofta frågan på bra fikaalternativ när jag är ute och träffar människor. Det är så lätt att falla in i ett ”kakmönster” som någon kallade det och jag förstår precis vad de menar. Klockan 15.30 när energin tryter på jobbet är det lätt att ta till en kaka för att bli pigg igen och det kan man visst göra då och då. Sätts det dock i rutin varje dag är det inte särkilt sunt. Det finns massor med alternativ till kakfikan och ibland finns det möjligen dessutom tid att baka egna nyttigare bakverk som kan frysas in och sparas till senare tillfällen. Finns inte den tiden har jag massvis med förslag på bra fikor som är enkla att ta till. Här kommer mitt första tips: En äggknäckemacka med majonäs och en persiljekvist. Finns det inte persilja och majonäs i fikakylen fungerar det också alldeles utmärkt med något gott örtsalt på ägget. As easy as it gets! Jag kommer återkomma till denna kategori framöver eftersom intresset verkar stort. De inläggen placeras i kategorin vardagsakuten så häng med!

IMG_3817

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *