Det är ingen hemlighet att jag älskar sushi. Så mycket att jag skulle kunna äta det en gång i veckan faktiskt. Det gör jag inte, det skulle inte vara hållbart. Däremot gjorde vi homemade sushi förra helgen och då kan man passa på att göra mer. Det du behöver för att göra sushi är:
En bambumatta som heter Makizu (Det är i den du rullar ihop sushin)
Noriark (torkat sjögräsark som håller ihop sushin)
Sushiris (eller grötris faktiskt- inte lika lyxigt men det fungerar fint det med)
Risvinäger
Inlagd ingefära (tas efter varje sushibit för att neutralisera smaken i munnen)
Wasabi (grön stark pasta som du doppar sushibitarna i)
De tillbehör du känner för som lax, avokado, paprika, morötter, räkor, tonfiskröra med mera. (Vi brukar köpa fryst lax som vi sedan tinar snabbt i kallvatten.)
Soya (som du doppar sushin i)
Pinnar (som du äter sushin med)
Något gott att drick till och en kanna vatten bredvid det. (Det kan bli rätt starkt emellanåt).
Koka sedan riset enligt vanlig anvisning, häll i risvinäger och låt riset svalna. Lägg upp ett Noriark på makuzimattan. Bred ut ris över hela bladet och lägg sedan i de tillbehör du känner för. Rulla ihop. Skär upp och servera. Mums! Det best med sushi är att det är en perfekt rätt att göra ihop med vänner och bekanta. Bjud hem några kompisar och tillaga ihop. Lycka till!