Det Naturliga, Mat och Hälsa

Till skogs

Blåbär blåbär blåbär! Ursäkta att jag tjatar men detta superbär som innehåller antioxidanter, är bra för hälsan, synen med mera med mera. Det kryllar det av i skogen just nu. Förra gången vi var ute och plockade fick vi ihop ca tre liter och igår när vi var ute igen fick vi ihop en fem liters hink på ca 45 minuter med en liten kille som ville att mamma och pappa serverade honom bär istället för att lägga dem i hinken.

Nu är bären riktigt stora och fina. Det kan vara svårt att hitta en tid att faktiskt ta sig ut i skogen om båda har börjat jobba igen efter semestern (vilket är läget för oss), då ska jag tipsa er om hur ni kan göra. Kvällen innan vi åkte ut så planerade vi och förberedde. Vi packade ”bärplockarkläder” och skor och satte i bilen. Satte in hinkar och bärplockare samt packade en korg med nötter, bananer med mera. Sedan gjorde vi mackor under dagen och fyllde vattenflaskor och bestämde date i skogen direkt efter jobbet. Vi träffades och började att fika tillsammans så alla var på gott humör innan vi gav oss ut i skogen. Det var en underbar kväll igår med solen som letade sig in mellan grantopparna och det var en fröjd att gå omkring bland blåbärsriset. Vi plockade i omgångar och hittade olika sätt att underhålla lillkillen och tillslut ville han också plocka själv. Han åt upp alla direkt och ansiktet blev blått precis som våra händer. Vi lockade också med en glass i kiosken i byn efteråt, något som inte glömdes bort. Plockningen fick snabbt avbrytas när vi trampade i ett pissmyrebo och blev rejält bitna. Idyllen bytes för ett ögonblick mot kaos. Det avstyrdes relativt snabbt när vi skakat alla kläder och tog en 5 (!) liters hink fylld med blåbär och lite ris med från skogen.

Glassen vid kiosken på kvällskvisten kändes lyxig och vi alla njöt av den härliga kvällsturen. Sedan bar det hemåt och förberedelser för nästa dag påbörjades. Knepet för att lyckas med detta stavas förberedelse samt ”inte åka hem först”- principen.

Det som sedan återstod sedan var ”bara” själva rensningen, det gick rätt snabbt dock då vi fortfarande levde på lyxen av att träffas i skogen efter jobbet. Mina vänner, dra till skogs en kväll efter jobbet och plocka detta magiska bär!

IMG_5581 IMG_5586

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *