Jag var som sagt i skåne för några dagar sedan och en av kvällarna blev jag bjuden på en hederlig skånsk äggakaga med bacon, stekta äpplen, bacon på kalkon och rårörda lingon. Det smakade förträffligt. Det finns en butik i Lund Ingelsta kalkon som säljer allt möjligt och omöjligt i kalkonväg. Som kalkonbacon till exempel. Jag har aldrig hör talas om något liknande. Skillnaden var att denna bacon fick du steka i smör eller olja och den var mycket mer fettsnål än vanlig bacon. Tro det eller ej men smaken var lik men lite annorlunda och godare tyckte jag.

Denna äggakaga (som vi säger i skåne) lagades på spisen i en gjutjärnsstekpanna och äpplena stektes i en stekpanna intill. Trevligt alternativ till ugnspannkaka och kalkonbaconen är definitivt något jag tycker ni ska testa om ni har möjlighet!

Image