Matresor

Det populära i det genuina

Förra veckan var jag i skåne och hälsade på familj och vänner. Det blev lite spatserande i min gamla studentstad Lund. En stad som det har hänt mycket med sedan jag flyttade. Det har bland annat poppat upp en del stenugnsbagerier/ fik som bakar med surdeg. Förra gången jag var nere så gick jag förbi S:t Jakobs Stenugnsbageri. Klockan var tolv på dagen och kön slingrade sig lång utanför den trånga ingången. Jag frågade damen före i kön om detta var ett alldeles nyöppnat ställe på grund av kön. Hon log och skakade på huvudet och svarade: ”Så här är det varje lunch”. När jag kom in förstod jag att många gärna väntade på att få service. Stället var riktigt mysigt och servicen god och dessutom bakade de en massa olika bröd i alla olika former och viktigast av allt: De bakade från grunden. Inget halvfabrikat eller fusk här inte. Varje deg fick ta sin tid, priserna var lite högre men smaken så mycket bättre. Jag blir verkligen glad när människor inser värdet i det genuina. Även om priset är något högre så njuter du mer av varje tugga.

Så nästa gång du har vägarna förbi Lund, stanna till på S:t Jacobs och njut av en härlig fika!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *