Nu är det snart jul igen och något jag inte klara mig utan på julen är risgrynsgröt. Här finns inga alternativ för mig, gröten ska vara hemmagjord och gärna med en och annan mandel i för själva rimmandets skull. Det är enkelt att göra egen gröt. Lägg en klick smör i botten på en större kastrull. Blanda i 5 dl vatten med 2 1/2 dl grötris och lite salt. Låt detta småkoka i 10 min. Blanda sedan i 8 dl ekostandard mjölk tillsammans med 2 kanelstänger. Låt detta koka på svag värme ca 30 min. Rör då och då. Späd sedan med max en msk socker. Till detta tog jag upp frusna jordgubbar ( som vi plockade i somras), la i en gryta och spädde ut med lite potatismjöl samt lite socker och vips så hade jag fixat en egen saftsås som inte var i närheten så söt som många av de köpta saftsåserna.

Enkelt och gott!

 

20131216-114841.jpg