Quiche Lorraine är en traditionell fransk rätt som det ska vara bacon i men som vi i Sverige har valt att kalla ”Ost och skinkpaj”. Det är väldigt gott men kan du tänka dig att det går lika bra att byta ut ingredienserna till ett vegetariskt alternativ. Jag har sagt det innan och jag säger det igen: Matpaj är en utmärkt rätt för du kan lägga i vad du har hemma. Vi gjorde en i helgen på lök, paprika, morötter och frysta grönsaker. Tänk på att inte snåla på kryddorna, cayennepeppar, salt, peppar, paprika krydda, curry och mejram var några kryddor vi hade i vår. Sedan har vi förmånen att kunna gå ut och hämta färska kryddor direkt från landet. Oregano och timjan åkte i. Detta stekte en av oss upp i stekpanna medan den andra gjorde pajdegen på mjöl, smör, salt och vatten. Förgrädda pajskalet i ca 10-15 min, lägg i de stekta grönsakerna och gör en äggstanning på ägg, mjölk (eller grädde) samt riven ost och slå över. In mitt i ugnen ca 35 min.

Din vegetariska måndags rätt är fixad!

Image