I Naturen

Odling på fönsterbrädan

Precis som med bokrean så har jag tidigare år varit sent ute med odlingen. Vi har köpt fröer som vi har fått planetera ner i jorden och hoppats på att det ska hinna bli något av innan hösten gör entré. Oftast har det gått bra men känslan av att ” det hade varit roligt att vara med från början” har alltid infunnit sig. I år bestämde jag mig för att vara på tårna och åkte därför igår ut till en välkänd trädgårdsbutik i staden. Det var en härlig känsla att botanisera runt bland alla nyinkomna vårväxter och när jag frågade ett av butiksbiträdena om fröplantering och hon sa” Det är ju rätt tidigt än men de här fröerna kan du förgro redan nu.” så log jag nöjt. Rätt tidigt för fröer var inget jag var van vid att höra. Med mig hem fick jag några kvisttomatfröer, grönkålsfröer, persilja och en engelsk Pelargon. Ett mindre drivhus i trä som jag tänkt måla om framöver och ett ”förgrodrivhus” vi ska ha på fönsterbrädan. På fönsterbrädan står redan några vitlöksklyftor i vatten som jag ska plantera om i helgen tillsammans med en selleristjälk som i vattnet börjat få liv igen. Äntligen är det dags för frösådd och äntligen är jag med från början!

Trevlig lördag på er!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *