Jag tycker Per Morbergs grundinställning till mat är väldigt bra. Han gör mat från grunden och talar väl om att ta tillvara och använda det man har istället för att slänga bort det. Han gör tillexempel egen buljong från grunden och när han väl lagar mat blir det ofta storkok för att sedan kunna frysa in och ta fram senare. Här om dagen bläddrade jag i en av hans kokböcker och hittade där en arabisk bönsallad. Grunden i den var bulgur som man kokade upp och blandade med de kokta böner man hade hemma. En röd paprika hackade man ner tillsammans med en näve persilja. Jag krossade två vitlöksklyftor och blandade dem med citronskal från en halv citron och citronsaften från den tillsammans med en dl olivolja. Jag hackade även upp två tomater som blandades ner och sedan avslutade jag med olika örtkryddor, salt och peppar. När jag kokade bulguren så kryddade jag vattnet med ca 1 msk gurkmeja för att få till den fina färgen och dessutom få en extra krydda. Bönsalladen gjorde jag i sann Morberg anda i dubbel sats. Den blev riktigt god och jag åt den bara som den var med en klick crème fraîche till!
Väldigt god vegetarisk måndagsmiddag. Prova själv vet ja!