Jag skriver om matlagning från grunden och om vikten av att ha bra råvaror hemma. Några inlägg har jag skrivit som heter ”Vardagsakuten” och det är middagar som går väldigt snabbt att göra när planeringen har brustit eller man för en kväll helt enkelt inte orkar tillbringa någon längre tid i köket. En del av dessa inlägg innehåller färdigrätter när orken bara helt tryter men många av dem handlar faktiskt också om att man kan göra goda snabba rätter av få men bra råvaror. Italien är ett lyssnade exempel på ett land där maten oftast består av några få råvaror som håller väldigt hög kvalité och den färdiga rätten blir en riktigt höjdare!

Min inställning till färdigmat är därför att den endast ska användas i ”akutfall”. Tur är väl det för när vi nu återigen får reda på att tillexempel emulgeringsmedel som finns i många färdigrätter påverkar vår tarmflora så negativt att många får kroniska tarminflammationer så är färdigmaten definitivt inget man vill öka intaget av. Jag vet dock att det är många människor som i princip lever på färdigmat och det är ingen hälsosam och långsiktig lösning. Jag kommer därför att anpassa min kategori ”Vardagasakuten” ännu mer till att handla om snabba och goda rätter som du själv lagar från grunden. Håll utkik!