Det Naturliga

Mer än bara en ko

Jag höjer min röst för mjölkbönderna som ni vet och det är av många olika skäl.

En ko är så mycket mer än bara än ko. Den är öppna landskap, biologisk mångfald, arbetstillfällen, dessutom är den en hjälpande hand för naturen. För när kor och andra betesdjur får samspela med naturen på ett riktigt sätt så pumpas koldioxid från atmosfären ner i jorden och bidrar till att den blir mer mullrik och bördig för varje år som går, det kan vi läsa på svt opinon. Om detta samspel skulle brytas så kommer mullhalten i jorden sänkas och ökande koldioxidutsläpp i atmosfären blir ett faktum.

Däremot anser jag att det ska göras regelbundna kontroller hos djuren för att säkra hälsotillståndet samt att djuren inte skulle behöva pressas så hårt. Jag tror många med mig skulle betala mer för mjölk som är producerad på ett mer hållbart och djuretiskt sätt. Då måste dock bönderna också få stöd från staten och oss konsumenter på ett bättre sätt. Idag kämpar alltför många svenska mjölkbönder i en alltför brant uppförsbacke.

Tänk kvalité istället för kvantitet, det är mitt recept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *