Matresor

Matmarknad

Jönköpings matmarknad pågår för fullt och många människor trängs vid Hamnkanalen för att ta del av kulinariska läckerheter från andra länder. Där finns spansk Paella, franska ostar, ungersk langos och krokodilburgare från Australien. Jag gillar att spatsera runt bland de olika matvagnarna och känna dofter från stora pannor o grytor som står och puttrar. Jag kan dock hålla med en annan matbloggare som poängterade att det inte finns så många vegetarisk alternativ att välja på. Det är synd för det finns mycket vegetarisk mat från tillexempel de ovannämnda länderna som smakar helt fantastiskt.

Jag fick med mig fyra ostar med mycket smak från den franska vagnen efter lång diskussion om vad ostarna passade till, en langos med ost och rödlök, en mexikansk tortilla med kyckling samt de underbar franska tvålarna som jag köper varje år som är ekologiska och görs för hand! Dessutom köpte jag med mig jordgubbar från Axlarp här i närheten.

Har du möjlighet så ta dig ner till marknaden och botanisera bland de olika vagnarna och få en härlig utelunch på köpet!


    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *