Sallader

Sommarsallad

Det är märkligt hur de olika årstiderna styr hur jag vill äta. På hösten är det en mustig gryta som är godast för att under vintertid ersättas av varma och kryddiga soppor, till att sedan tas över av vårens pajer för att slutligen nu helt konkurreras ut av en matig sommarsallad. För när värmen kommer vill jag helst vara ute och då också äta något lätt och smidigt till lunch. En matig sallad är den perfekta sommarmaten och den kan du variera i oändlighet. Gör du en större sats kan du dessutom ha den till fler luncher under veckan. Här har jag gjort en ljummen potatissallad med mycket ingredienser från trädgården. Vår sallad växer som bara den just nu och det är underbart att kunna gå ut och plocka in det som behövs till maten. Här har jag dessutom adderat oliver samt morötter som jag skurit ner i slantar. Till detta behöver du en kall sås som jag gjorde på crème fraîche/gräddfil samt Sweetchilisås och örtkryddor. Servera med ett gott knäckebröd!

Snacka om god, snabb och fräsch sommarmat!

IMG_5076-2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *