Torsdagen den 4:de september åkte jag ner till Växjö och deltog på en Matkonferens. Jag hade fått inbjudan från Regionförbundet och min första tanke var att det kändes lite väl långt att åka för en konferens om mat. När jag öppnade inbjudan och läste om programmet ändrades min inställning snabbt. Vilka föreläsningar, forskare, seminarier och workshops de hade fått till! Det var väldigt svårt att bestämma sig för vilka jag skulle gå på. Jag hörde bland annat skrämmande siffror från forskare som berättade att Cypern var värst i Europa med att ge antibiotika till sina djur. Mängderna de gav var ogreppbara. Hur viktigt det är att vi alla engagerar oss för att motverka en möjlig antibiotikaresistens genom att köpa kött som produceras med liten mängd antibiotika som svenskt kött gör tillexempel. Jag hörde föreläsare göra jämförelser mellan ekologiskt och närproducerad mat och fick bekräftat att min inställning var helt rätt. Uteslut inget av dem och välj utifrån vilka miljöfrågor som ligger dig närmast om hjärtat. Dessutom träffade jag en massa trevliga människor och bytte visitkort. Bland annat pratade jag med en kvinna som hade en egen butik i Växjö med ekologiskt och närproducerade råvaror. Henne skriver jag mer om längre fram. Växjö: Tack för en kanon konferens och då var jag endast där en av fyra dagar!

IMG_1951.JPG

IMG_1955.JPG