Nu har jag ätit lunch på liten tallrik under en veckas tid och mitt försök är därmed över. Jag måste erkänna att det var inte så stor förändring som jag trodde det skulle vara. Här om veckan sändes en uppföljning av en studie som gjorts på 5:2 dieten i Vetenskapens värld. Det visade sig att de försökspersoner som under sex månaders tid provat denna diet hade tappat mycket i vikt och de mådde bättre. Jag hade dock velat se en studie som enbart fokuserade på kosten. Samtliga deltagare hade börjat träna eller gå längre promenader när de börjat med detta försök. Förstå mig rätt, det är perfekt att träna men de skjutsar på resultaten av viktnedgången. Jag är som ni vet inte en person som inte tror på dieter, däremot tror jag att vi är många som skulle må bättre av att äta mindre och det kan 5:2 dieten föra med sig. Idag har jag varit iväg på en mycket givande studieresa och besökt småproducenter av olika livsmedel. Vi väntade med lunchen till kl. 14 och jag var vrålhungrig. Jag och många med mig åt lite väl mycket av denna fantastiskt goda lunch. Det fick jag lida för under eftermiddagen när jag blev mycket mer såsig än vanligt. Mat på liten tallrik tror jag är en utmärkt tumregel och om denna härliga studieresa skriver jag längre fram!
Go’kväll