Mat och miljö

280 kemikalier i navelsträng

För en vecka sedan var jag på tågresa genom vårt fina land. Det är inte mycket som slår en tågresa genom Sverige i maj månad. Jag var på väg upp till Sundsvall för att delta på en kompis bröllop och under de timmar jag och en annan vän spenderade på tåget hann vi dricka många koppar kaffe men också läsa en del. Jag läste Kupé och fick ta del av allt i från fina resereportage till Lofoten, hur man kan ”ekosemestra” i sommar samt till hur man kan rensa ut bland vardagskemikalierna som gör oss sjuka. Det finns en blogg som heter: www.toxboxnu.se där en småbarnsmamma tipsar hur vi enkelt kan rensa ut och göra oss av med de kemikalier som finns i vår vardag och gör oss sjuka. Nog är det ett väldigt viktigt ämne i tiden. För ett tag sedan bloggade jag om filmen Underkastelsen där Stefan Jarl gjort ett test för att se hur mycket kemikalier han hade i sitt blod. Det visade sig att han hade över 100 olika kemikalier och nu idag snubblade jag över en artikel från vårdförbundet där det har hittats 280 olika kemikalier i navelsträngen hos nyfödda!!!! Det är en skrämmande siffra. Det är dags att se över de kemikalier du omger dig med till vardags. Jag tycker att Linda i toxbox har sunda idéer och menar att man måste börja någonstans för att få en förändring. Följ hennes steg-för-steg guide på bloggen och börja förändringen idag så att du och jag kan leva ett kemikaliefriare liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *