I Naturen

Mat på en klipphäll

Nu är det sommar och sol och mattidningarna tävlar om att hitta trevliga och inspirerande picknickrecept, det ena mer komplicerat än det andra. Detta kan göra mig provocerad och stressad då jag är glad om jag ens kommer iväg och får maten med mig. Jag vet att ni är många som känner med mig och inget emot dessa trevliga och varierade recept men handen på hjärtat: Det spelar inte så stor roll om du äter egengjorda crêpes med västerbottenfyllning eller en smörgås med ost och gurka i naturen. Nästan all mat är god ute för det är just själva känslan man vill åt. Sitta vid en skog, sjö eller havet och bara insupa luften, solen och djurlivet. Så sänk ambitionskraven och ge dig ut i vildmarken med några ostmackor och en termos kaffe och njut av denna vackra årstid. För några veckor sedan hade jag förmånen att ihop med en vän paddla havskajak i Karlskrona skärgård i två dagar. Paddlingen var underbar och alla dopp i havet likaså men bäst av allt var när vi på kvällen satt upp tältet och satt på en klipphäll och gjorde en enkel och god soppa och njöt av kvällssolen och havsluften. Så ut och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *