I helgen var vi ute på Visingsö med bandet och då hade jag ansvar för middagen. Jag ville göra en hyfsat snabb (så vi skulle få mer tid till rep) men ändå lyxigare middag än vanlig vardagsmat. Jag hittade ett recept som du kan variera så det både blir lyxig helgmat men också en helt vanlig torsdagsmiddag. Krämig laxpasta blev det och du gör det på följande vis:
Ingredienser 4 port:
1 påse tagliatelle
500 gram laxfilé
1 Purjolök
Olivolja
1 tsk rivet citronskal från en ekocitron
2 msk pressad citronsaft
2,5 dl vispgrädde (byt till hälften vispgrädde och hälften mjölk till torsdagsmiddagen)
80 gram babyspenat
1 dl riven parmesanost
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning
Strimla och skölj purjolöken och fräs den mjuk ca 2 min i en panna
Rör i citronsaft och grädde och låt det koka upp.
Skär laxen i kubliknande bitar och lägg ner det i pannan.
Låt allt puttra i ca 3 min. Krydda med salt och peppar.
Häll av pastavattnet och servera laxrätten ihop med en sallad och riven parmesanost. Lycka till!