Jodå, det är lätta att göra och de är smidigt att ha med sig som matsäck! Plättar är perfekta att ha med på tåget, i parken eller på tur.
Blanda 3 dl mjölk med 2 ägg. Tillsätt 2,5 dl mjöl ( denna gång tog jag siktat dinkelmjöl vilket gjorde plättarna matigare). Blanda i 3 dl mjölk till och lite salt. Värm upp ett plättjärn och lägg i smör. Häll i smet i varje plättfack och stek på båda sidor.
Låt svalna och ät som de är eller med en klick blåbärssylt.
Gott och lätt som en plätt!
Visste du förresten att i Norrland så kallas pannkakor för plättar? Kan vara bra att veta om du ska bjuda en norrlänning på detta.
Hej och tack för informationen! Dessvärre läste jag detta EFTER att jag varit i Norrland och blivit bjuden på ”plättar”. Vi hamnade i en het diskussion om plättar vs. Pannkakor medans vi avnjöt dessa platta, väldoftande skapelser med hemmagjord blåbärssylt 🙂
Visst är det intressant att båda sidor hävdar så bestämt att de har rätt?:)